Gravid

GRAVID OCH COVID

Förra veckan gick Socialstyrelsen och Försäkringskassan ut med nya rekommendationer att gravida i vecka 22-36 kan få gravidpenning, då smitta kan leda till förtidig födsel och andra komplikationer. Jag fick in i vecka 22 igår och tankarna har gått på helvarv över hur jag vill göra. Jag arbetar på skola som elevassistent i särklass och jag pratade med rektorerna i måndags om mina tankar. Då var jag inte orolig över särskolan, då de är små grupper och 90% av kollegorna redan haft Covid (vi hade vår våg i höstas) men däremot yttrade jag min oro över alla de gemensamma utrymmerna. Särskolan är interagerad med grundskolan, så vi delar korridorer, salar och matsal med årskurs 4-9. Jag och mina kollegor har kommit fram till att jag inte får äta med eleverna längre och jag ska undvika personalrum och använda visir i korridorer, men trots det är jag ju inte garanterad skydd.

Idag hade jag ett möte med min rektor om hur vi skulle lösa tiden som är kvar och det som vi kom fram till är att jag kommer att jobba på som vanligt fram till påsk, och efter det har vi bokat in ett nytt möte med en ny riskbedömning. Däremot kommer åtgärder göras av de orospunkterna jag tidigare nämnt, exempelvis att jag inte längre kommer äta i matsalen med eleverna, jag får inte vara på Fritidsklubben och han skulle prata ihop sig med den andra rektorn och se om de kunde hitta lösningar på problemet med trängseln i korridorerna.
Jag tycker att mötet gick bra. Jag känner i nuläget att jag inte är orolig över smitta och jag har heller ingen lust att vara hemma de 4 månader som är kvar, utan vill jobba så länge jag kan. Förhoppningsvis så biter det inte mig i baken!

Ni andra som är gravida, hur har ni resonerat på er arbetsplats och hur har era tankar gått gällande avstängning eller inte? Jag är jättenyfiken att veta, för än så länge har de bara snackats om avstängning i de gravidgrupper jag är med i på bland annat Facebook, men jag har inte hittat några som resonerar som jag - att försöka vara kvar på jobbet så länge som de går.

Gillar