Mental ohälsa, Mörka stunder

EN SJÄLSFÖRSTÖRANDE VECKA

Jag vet inte hur jag ska kunna förklara hur jag mår just nu. Utöver hela infertilitetsgrejen hände det även en sak i helgen som förändrade allt, men jag kan inte riktigt prata om det. Men för att göra en lååång historia kort - en nära vän till oss gjorde något oförlåtligt och jag var nära att rent utsagt döda honom på grund av det. En vecka har gått nu sen den självförstörande händelsen och vi är ännu inte ens i närheten av att förstå hur och varför det hände - eller hur fan han tänkte! Vi försöker gå vidare så gått det går, men det kommer ta tid och vänskapen med denna person är helt förstörd i denna stund.
På toppen av detta har det även varit en hemsk vecka på jobbet. Jag jobbar som elevassistent på en skola och veckan har bestått av att jobba övertid då det varit sjuka kollegor och eleverna har varit oroliga och påfrestande. Det tog på mig hårt och jag var helt slut när jag kom hem i fredags.

Den kvällen hade vi vänner på besök och jag hade verkligen sett fram emot att träffa dom, få tänka på annat, ta några glas vin och spela spel. Denna kvällen blev inte heller alls som jag väntat mig. Jag startade kvällen med en lång dusch för att försöka skaka av mig veckans oroheter, men istället överöstest jag av mörka tankar. Gamla beteenden från förr lockade mig, men jag lyckades skaka av mig dom. Däremot tog jag hjälp av min gamla vän alkoholen, vilket inte heller var ett bra beteende och jag fick under kvällens gång en mindre ångestattack och fick smyga iväg en stund för att lugna mig.  Just nu är jag riktigt orolig för framtiden. Hur kommer helgens händelse påverka oss inblandade? Hur ska vi kunna gå vidare, trots att vi aldrig kommer få svar. Hur ska jag orka med jobbet, när det enda jag kan tänka på är min infertilitet och mina mörka stunder? När kommer jag må bra igen? När kommer min man inse hur illa jag faktiskt mår och inte kommer orka hålla mig flytande mer? 

Gillar