Min cykel, Vår infertilitetsresa

DAGS FÖR LETROZOL

Igår kom mensen... och för första gången på 2 år var jag inte ledsen över det. Det låter jättekonstigt, (jag vet!) men denna cykeln var den första efter att vi fick veta att jag inte får ägglossning naturligt och den har varit helt fantastisk. Denna cykeln blev som en semester för oss för jag kunde slappna av. Jag analyserade inte symptom och satt inte och hoppades. Jag visste hela tiden att det kommer inte bli något denna månaden och det gav mig ett lugn.
Imorgon är det därför dags att ta första tabletten av medicinen doktorn gav mig - Letrozol. Blodproverna visade att jag har lågt progrestron och medicinen ska minska mitt estrogen och på så sätt "lura kroppen" att producera högre hormondoser. Det låtet jättemärkligt, men det ska göra så att kroppen kommer att få ägglossning. Enligt min läkare och vad jag hittat på nätet ska medicinen öka mina chanser att bli gravid med 15%. Det finns även större chanser att få tvillingar då medicinen kan göra så att bägge äggen mognar. Det stod däremot ingenting om några biverkningar, vilket känns skönt så det ska bli spännande att se hur detta går. Medicinen börjar tas på Dag 3 ska tas under 5 dagar. Under dessa 5 dagar får ingen sexuell aktivitet ske, men efter det är det fritt fram och förhoppningsvis kommer ägglossning och en bebis. Graviditet måste bekräftas med ett test men blir det inget under denna cykeln kommer jag att ta ett blodprov för att se om dosen behövs ändras.
Så nu hoppar vi in i nästa fas i vår utredning. Det ska bli spännande att se om medicinen hjälper och även hur min kropp kommer att reagera.

Nu håller vi tummarna!

Gillar