Sjukhusbesök, Sofia, Nöjen

ÄNNU ETT BESÖK PÅ BVC

Idag var det dags för Sofias 4 månaders kontroll hos BVC (trots att det faktiskt är en vecka kvar tills hon blir 4 månader gammal) och denna gången var det mycket ny info att ta in. Sofia har alltid varit lite större i sin tillväxtkurva men nu hade hon konstigt nog stannat lite i växten och låg precis på kurvlinjen. Barnmorskan sa att det ännu inte är något att oroa sig för då det är vanligt att bebisar då och då stannar lite i tillväxten. Skulle det däremot visa sig vara samma sak under nästa besök så skulle det behöva kollas upp. Nu väger hon hela 6,2 kg och är 68 cm lång, så för oss är hon en riktigt stor tjej även om kurvan inte längre säger så.

Som vanligt så fick hon beröm för sin fina hud och hon flexade extra mycket idag när vi kollade på hennes styrka i nacken, så även där fick hon mycket beröm och applåder. Sen diskuterades det mat då hon nu är i rätt ålder att bli introducerad för mat. Hon har redan visat flera tecken på intresse för mat, som exempelvis att hon tittar på oss när vi äter, hon har händerna i munnen hela tiden och allt annat hon får tag i, så vi kommer introducera det för henne väldigt snart. Barnmorskan trodde också att det skulle göra så att hon sover längre på nätterna och inte längre skulle vara i samma behov av sina nattliga matningar, så vi är mycket nyfikna att se om det kommer bli någon skillnad på den fronten.

Utöver besöket på BVC har vi även börjat planera hennes kommande dop. Den 11 december har vi bokat kyrka och församlingshem och på onsdag kommer vi ha dopsamtalet med prästen samt få se lokalen. Detta betyder att vi är i full rulle med att fixa och dona inför det, så vi ska beställa tårta samt köpa bordsdukar och dekorationer. Tidigare idag satt jag och beställde hem en klänning som hon ska ha på sig under fikat efter kyrkan. Dopklänningen är redan klar för det kommer att vara min gamla dopklänning som min mamma håller på att sy om och även brodera in hennes namn. Jag valde en mörkgrön klänning till henne och jag kommer ha en vinröd sammetsklänning och jag tror att det kommer bli jättefint ihop och i kyrkan.

Detta ska Sofia ha på sig efter kyrkan, hur fint blir inte det?

Klänningen Sofia ska ha på sig efter kyrkan när vi ska fika i Församlingshemmet

Klänningen som jag ska ha på mig

Gillar